
با تنوع و گستردگی فضای کسب و کار و گسترش پهنه ی جغرافیایی حوزه فعالیت کسب و کارهای نوین و تغییر ساختار و رویه ی کسب و کارهای قدیمی تر نیاز به استفاده از نرم افزارهای یکپارچه و امکان دسترسی سریع و ساده به اطلاعات مجموعه ها برای مدیران بسیار پر اهمیت شده است.
ما در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی هر چند مختصر و مفید در راستای انتخاب هوشمندانه و بهتر نرم افزارهای تحت وب را ارائه کنیم از اینرو مطلب پیش رو تا حد امکان کوتاه شده تا در زمان کوتاهی قابل مطالعه باشد.
همه نرم افزار های تحت وب موجود در بازار نرم افزاری کشور در واقع تحت وب (مبتنی بر رایانش ابری) نیستند. عناوین نرم افزار تحت وب یا تحت وب سازی نرم افزار های تحت ویندوز را برخی از شرکتها ارائه میکنند ، که باید به این موضوع دقت نمود. گاهاً به اشتباه نرم افزار هایی را که امکان پیاده سازی تحت شبکه اینترنتی دارند را به عنوان نرم افزار تحت وب به کاربران معرفی میگردد.
نرم افزار تحت وب به نرم افزاری گفته می شود که کاملا بر بستر وب و با استفاده از مرورگر مورد استفاده قرار گیرد نه اینکه با استفاده از ایجاد دسترسی ریموت (کنترل از راه دور) برای کاربران مختلف به یک سرور مرکزی و نصب بر روی ویندوز کاربران به نرم افزار دسترسی داشته باشند که این حالت در واقع همان نرم افزار تحت ویندوز است با همان محدودیت های گذشته که با ترفندی از طریق اینترنت کاربران را در ارتباط قرار داده ایم و تفاوتی با نصب نرم افزار در شبکه داخلی ندارد.
پس اولین نکته ای که برای انتخاب نرم افزار تحت وب باید به آن دقت شود بررسی ساختار نرم افزار از حیث تحت وب واقعی بودن است.
نکته بعدی شیوه ارائه نرم افزار است که نرم افزارهای تحت وب به دو صورت ارائه نرم افزار به صورت سرویس saas و یا ارائه نرم افزار به صورت لایسنس اختصاصی است که این مورد نسبت به نوع کاربری شما و سیاستهای سازمان مورد توجه قرار میگیرد. و لازم است در انتخاب نوع استفاده از نرم افزار دقت لازم را به خرج دهید.
یکی دیگر از نکات مورد اهمیت در انتخاب نرم افزار تحت وب با توجه به جوان بودن تمامی نرم افزارهای موجود در بازار گستردگی امکانات و یکپارچه بودن بخشهای نرم افزار است ، یکپارچگی بخشهای مختلف باعث می شود بیشترین بهره گیری از امکانات نرم افزار داشته باشید و البته در کنار گستردگی چابکی تیم تولید کننده در گسترش نرم افزار بسیار مورد اهمیت است.
امنیت اطلاعات از دو جنبه محرمانگی و نگهداری از اطلاعات از مواردی است که باید به آن با حساسیت ویژه ای پرداخت پس به توافقات محرمانگی و به شیوه های نگهداری اطلاعات توسط ارائه دهنده نرم افزار دقت نمایید.
واکنشگرایی یکی دیگر از موارد مورد اهمیت است . به این معنا که طراحی نرم افزار به صورت استاندارد و واکنشگرا انجام شده باشد که کاربر بتواند با هر دستگاهی و هر ابعاد نمایشگری مورد استفاده قرار گیرد با داشتن این استاندارد کاربران با استفاده از تلفن همراه هوشمند تا تلویزیونهای هوشمند امکان استفاده دارند.
اینها فقط تعداد کمی از موارد مورد اهمیت برای انتخاب نرم افزار تحت وب بود در مطلب بعدی به ادامه موارد خواهیم پرداخت…